به گزارش شهرآرانیوز؛ «کمبود ۱۵۰۰ معلم تربیت بدنی» و «سرانه ورزشی کمتر از میانگین کشوری» دو خبر مهم تربیت بدنی در سطح مدارس خراسان رضوی است که از سوی سرپرست جدید معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش وپرورش خراسان رضوی در اولین نشست خبری اش اعلام شد.
محسن قطبی روز گذشته در این نشست، با اشاره به اینکه این معاونت دو حوزه کاری سخت افزاری و نرم افزاری دارد، اظهار کرد: سخت افزار مربوط به مجموعه ها، دستگاههای ورزشی و ... بوده و حوزه نرم افزاری نیز شامل برنامههای آموزشی سالانه و... است. او بیان کرد: در مجموع در سطح استان ۵۷۳ مجموعه ورزشی بهره برداری شده است که با این احتساب رتبه ۱۹ کشور را داریم. حدود ۱۰ درصد دانش آموزان کشور در خراسان رضوی قرار دارند؛ باوجوداین رتبه ۱۳ اماکن روباز و رتبه ۲۱ اماکن سرپوشیده را به خود اختصاص داده است.
قطبی با بیان اینکه فضای استاندارد سرانه ورزشی هر دانش آموز، دست کم یک مترمربع است، ادامه داد: سرانه ورزشی دانش آموزان در خراسان رضوی ۴۱ صدم مترمربع است؛ در حالی که میانگین کشوری این سرانه ۴۴ صدم مترمربع است و در واقع سه صدم از میانگین کشوری پایینتر هستیم. اما چالش کنونی در این حوزه، پراکندگی فضاهاست که به دنبال توسعه آن هستیم.
سرپرست معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش وپرورش خراسان رضوی درباره برنامههای افتتاح در دهه فجر، اظهار کرد: افتتاح ۲۲ چمن مصنوعی، پنج اتاق درس تربیت بدنی، چهار مجموعه آبی و... از جمله این برنامه هاست که درمجموع ۳۱ پروژه به بهره برداری میرسد.
او در پاسخ به پرسش خبرنگار شهرآرا درباره میزان فعلی کمبود معلم تربیت بدنی در استان، بیان کرد: در حال حاضر ۲۵۱۴ نفر معلم درس تربیت بدنی و ۶۵۳ مراقب سلامت در استان داریم که علاوه بر این تعداد، ۱۸۲ نیروی کیفیت بخشی نیز امسال اضافه شده و در این دو حوزه فعال هستند.
قطبی اضافه کرد: در برنامه هفتم توسعه، به ازای هر ۲۸۰دانش آموز یک معلم ورزش پیش بینی شده است. حال با احتساب اینکه یک میلیون و ۵۳۰ هزار دانش آموز در سطح استان داریم، بیش از ۱۵۰۰ معلم تربیت بدنی در خراسان رضوی کمبود وجود دارد که البته باید تا حدود سه سال آینده جبران شود. باوجوداین در حوزه تربیت بدنی مشکل خاصی نداریم، اما در حوزه سلامت نیازهایی داریم که پیگیر هستیم تا
برطرف شود. او در پاسخ به سؤال دیگر شهرآرا درباره تهیه تفاهم نامهها با سایر ارگانها برای ساخت یا تجهیز اماکن ورزشی مدارس، بیان کرد: به دنبال چنین تفاهم نامههایی با همه دستگاههایی هستیم که میتوانند به آموزش وپرورش کمک کنند تا هم افزایی در راستای پوشش کامل برای ورزش دانش آموزان انجام شود.
سرپرست معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش وپرورش استان با اشاره به اینکه ممکن است یک سری مشکلات در حوزه ساختار قامتی به دلیل استفاده بیش از حد از وسایل الکترونیکی نظیر تلفن همراه، رایانه و... برای دانش آموزان اتفاق افتاده باشد، افزود: کانونهای تندرستی و کانونهای حرکات اصلاحی در این حوزه فعال هستند که دانش آموزان میتوانند به این مراکز مراجعه کرده و از تخفیف ویژه آنها نیز برخوردار شوند.
او با اشاره به اینکه معمولا اعتبارات به طور کلی از سوی معاونت تربیت بدنی به سایر مناطق آموزش و پرورش تزریق میشود، اظهار کرد: پس از آن، مناطق این اعتبار را یا به حساب مدارس واریز کرده یا کالاهای موردنظر را خریداری و بین مدارس توزیع میکنند. از ابتدای سال تاکنون نیز ۱۶۴ هزار قلم کالا برای مدارس توزیع شده است. البته ممکن است این اعتبارات یا امکانات به برخی مناطق نرسیده باشد که باید از اداره محدوده خود پیگیر شوند.
رئیس اداره سلامت و تندرستی آموزش وپرورش خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به اینکه هماهنگیهای لازم در حوزه بهداشت مدارس، پیش از شروع سال تحصیلی در قالب شورای سلامت مدارس برگزار میشود، افزود: مراقبان سلامت با مشاهده موارد مشکوک به شپش در مدارس، آنها را به مراکز بهداشت ارجاع میدهند.
سجاد حاجی زاده اضافه کرد: تاکنون موارد مشکوک و نادری از شپش داشتهایم و با مورد حادی که نیاز به اقدام فوری داشته باشد، روبه رو نشد هایم؛ بنابراین آمادگی داریم که در صورت مشاهده دانش آموز مشکوک، در قالب تیمهای ضربتی، دانش آموزان را غربالگری کنیم. در مدارس روستایی نیز بهورزان خانههای بهداشت این نظارت را انجام میدهند.
او درباره طرح «میزبان اتباع» بیان کرد: این طرح امسال و با توجه به ورود اتباع و نیاز به آموزشهای بهداشتی به آنها اجرا شد. در راستای این طرح به ۱۶ هزار دانش آموز در چهل آموزشگاه آموزش داده و بستههای بهداشتی نیز ارائه شد.
حاجی زاده بیان کرد: از زمانی که کودکستانها به زیرمجموعه آموزش و پرورش پیوستهاند، طرح «همیار سلامت» در کودکستان اجرا شده است که در قالب آن، آموزشها در حدود هفتصد مورد از این مراکز به صورت هفتگی انجام شده است؛ در نهایت نیز گواهی به مؤسسان داده خواهد شد.